Renuntarea e secretul

Renuntarea e secretul

E tare complicat, greu chiar, sa renunti la ceva ce iubesti, cu atat mai mult la cineva pe care inca il mai iubesti. Si totusi atunci cand durerea pricinuita e mai mare decat poti duce cred ca singurul lucru inteligent este sa renunti.

Iertarea e unul din cele mai nobile lucruri, dar cand dragostea se transforma in ura, caldura din suflet in gheata, amintirile placute iau locul celor urate, totul se uita iar ura pare ca te impinge inainte, ca un motor.

Ai o vara frumoasa in fata si fiecare rasarit trebuie sa iti amintesca faptul ca viata merita traita chiar si cu durere in suflet. Tot ce se intampla te invata sa te ridici, sa alegi mai departe alt drum. Si chiar daca astazi te clatini vei vedea, tot pe picioare stai. Razi, canta, citeste, danseaza la 3 noaptea pe o strada pustie, striga in gura mare, simte fiecare gura de aer ce ti se strecoara in plamani! Traieste! Si, mai ales, nu da inapoi!

Randurile acestea sunt pentru cineva care crede ca viata s-a sfarsit daca cel ce i-a promis ca vor cuceri lumea impreuna s-a razgandit intre timp …

photo Rodney Smith

9 comentarii pe “Renuntarea e secretul

      1. Pupici back si in plus o recomandare. Cauta sa vezi (daca nu l-ai vazut deja, bineinteles) filmul Quartet. 🙂

  1. Sau ca sa fiu ceva mai „grafic” de Charles Bronson si/sau Danny ‘Tunnel King’ Velinski… 😀

  2. oamenii da se schimba… se numeste evolutie… si idealurile se schimba si poftele si tot! Dumnezeu e mereu acolo acelasi! mai simplu ar fi sa nu mai responsabilizam pe altul sau alta pentru fericirea sau nefericirea noastra. e mai corect. si cum ziceam mai simplu. cel ce multumeste primul e mai intelept, insa cel ce iarta e mai fericit!!!!!!!!!! si nu e vorba de renuntare….e vorba despre a REINVATA sa …. orice!!! sa iubesti ,s a dansezi…. orice! ii explicam azi baietelului meu…. ca ne nastem ca sa invatam… el incepe clasa intai, si… sa nu ne fie frica sa invatam… … si ca sa avem curaj! pt ca atunci cand simti frica…. ai doua variante… dai inapoi…. sau mergi inainte. si te numesti curajos. insa, nu ai cum sa fii curajos fara sa infrunti frica!!!!!!!! asa ca….. experimentati… orice…. si … bucurati-va de lucurile simple!! cu drag… daca acceptati a sa incerc sa traduc o poveste f frumoasa…despre „el hombre que no creia en el amor”!!!!! e o poveste tolteca.
    si eu ma decis sa nu mai imi scriu povestile de dragoste, rar citesc povesti Ci vreau sa le traiesc!

Comentati?