Lisabona

în Lisabona,
la statuia Sfîntului Anton, din fața bisericii cu hramul acestuia,
legenda spune că, dacă arunci o monedă și rămîne pe cartea pe care o ține Sfîntul în mînă, îți găsești…, ăă, după cum vrei s-o denumești, marea iubire, jumătatea ta, sufletul pereche și așa.

provocarea vine, nu în momentul în care crezi că ți-ai pus dorința-n cap (ferește-ne, Doamne, de dorințele noastre căci, dacă ai vrea să îți bați joc de noi, ni le-ai împlini pe toate:)), se zice!), ci în momentul în care arunci prima monedă și observi că aceasta, în cazul fericit în care nimerești cartea, nu vrea să și rămînă.. ca o minimă jertfă, valoarea nemaifiind dată de puterea acesteia, ci de munca asiduă și de insistența, eforturile cu care te încăpățînezi să tot arunci. mijlocul luînd locul scopului, cînd acesta din urmă l-a acuzat pe cel dintîi. destul de fairplay. doar eram sportivi.

văzîndu-ne gașcă serioasă, un tip, care tocmai coborîse dintr-un autocar de turiști italieni și care ne urmărise de cîtva timp, s-a desprins de grupul lui și ni s-a alăturat, așezîndu-se la coadă. la aruncat.

acum, noi, văzîndu-l, cu verigheta pe deget, cu țigara în mîna stîngă, cu moneda-n mîna dreaptă și fără nici o grijă, ne-am întrebat dacă știe ce-și va lua pe cap.

cine nu rișcă, nu cîștigă! și dacă rișcă, nu știe ce.

#haveacigar
”you’re gonna go far,
you’re gonna fly high,
you’re never gonna die,
you’re gonna make it if you try”


The Look.

(ca-ntre bărbați:))
© photo si text: Maria Ranga

Comentati?