Eleganta

Asist in ultima vreme la o lipsa crasa de eleganta in exprimare, in comportament, in felul in care ne afisam in public. Nu am pretentia ca ceea ce urmeaza sa scriu sunt niste sfaturi, dar poate pot fi luate drept sugestii, ori teme de cercetare.

Trateaza-i pe ceilalti asa cum ti-ar placea sa fii tu tratat, chiar si atunci cand ceilalti nu merita.
Practica respectul si acceptarea. Daca ai o problema reala cu cineva evita interactiunea cu persoana respectiva.
Tine-ti ochii in hartia ta. Prin asta vreau sa spun ca nu te priveste ce face, ce spune, ce poarta, cum gandeste, ce atinge sau cum se comporta altcineva. Daca nu te afecteaza direct, vezi-ti de treaba ta. Sa-ti vezi de treaba ta … Da, asta e blestem greu!
Asuma-ti responsabilitatea actiunilor tale. Daca-i provoci cuiva o durere ori suparare, chiar si neintentionat, cere-ti iertare si incearca sa te impaci cu persoana. Incearca sa nu lasi o mizerie pe care trebuie s-o curete altcineva. Si evita sa arati cu degetul!
Daca esti intr-o stare proasta, pastreaz-o pentru tine. Sau cel putin avertizeaza-i pe ceilalti ca esti irascibil si morocanos. Nu lasa ca durerea ta sa radieze spre/pe alte persoane.
Incearca sa nu te manifesti ca o persoana lipsita de umor si plina de venin tot timpul. E atat de plin FB-ul de d-astia! Fa opinie separata.
Imbracamintea … Incerc sa nu judec pe nimeni dar am sa spun totusi asta: daca ai 40+ nu incerca sa arati de 20. Hainele de club sunt pentru clubbing, nu pentru serviciu. Cu exceptia cazului in care lucrezi intr-un club, desigur!

Eleganta este un proces. Un proces foarte temeinic, care cere o groaza de timp, dedicare si multa practica.

Sau cum bine spune prietena mea, Ofelia:

„BOIERIE- la unii oameni, consecventa e insusi rangul. Ei nu trebuie sa aiba origine aleasa. Traiesc ca si cum ar avea-o si nimeni nu se indoieste ca o au. La inceput, principiile lor de viata te uimesc si te pun pe ganduri, deoarece par sa le aduca prejudicii. Cu timpul, daca le intelegi dedesubturile, le admiri. Si, cand ai destul curaj, le urmezi. Sau macar le incerci.”

– Ofelia Cozma

Comentati?