Un zambet. Un panaceu?

Hugh Newman are un har ce functioneaza pentru oricine, mai putin pentru persoana pe care el vrea sa o impresioneze. Filmul sau – Validation – a castigat cateva premii importante la festivalurile la care a participat. Un film cu Hugh Newman; scenariu si regie Kurt Kuenne.

Energia pozitiva este cu adevarat contagioasa iar dupa ce veti urmari acest scurt metraj va asigur ca va veti gandi mai mult la cum e sa aduci zambetul pe chipul cuiva. Mie mi-a placut in mod special pentru ca sunt genul de persoana care rade cu usurinta, imi place sa cred ca am intotdeauna un zambet la mine, iar daca nu zambesc inseamna ca lucrurile sunt chiar in neregula. Si-mi place la nebunie sa fiu incurajata, ador cuvintele frumoase … deh, sunt leoaica! Filmul de fata este povestea despre o problema si solutia ei. Perfect si cu toate ingredientele unei povesti de calitate. Isi merita toate cele 16:24 minute. Mi-a placut si sigur ca mi-a adus si-un zambet pe fata.

Probabil ca unii vor spune ca un astfel de film este o atitudine mai putin crestineasca daca ne gandim ca stimuleaza vanitatea, sentiment atat de drag omului! Insa nu cred ca in astfel de situatii e vorba numai de vanitate, cred ca mai degraba e vorba despre deznadejde si de modul de iesire din monotonul vietii triste printr-o vorba buna, calda, invioratoare ce va arata ca iti pasa de celalalt. De multe ori ne ferim sa-i laudam pe cei ce merita, evitam sa le spunem o vorba buna, iar unii fac asta pana si cu copiii lor, spunand ca trebuie sa invete de mici smerenia, uitand ca in timp se dovedeste a fi ucigator pentru suflet.

Si ca sa inchei si sa va las sa vedeti filmul am sa va dau un citat al inegalabilului Antoine de Saint-Exupery: “Un zambet este adesea esentialul. Esti platit cu un zambet. Esti rasplatit cu un zambet. Esti insufletit de un zambet. Si calitatea unui zambet te poate face sa mori. Zambetul este cea mai puternica arma in lupta vietii: zambeste-i celui pe care il iubesti ca sa-i deschizi sufletul; zambeste-i celui pe care nu-l iubesti ca sa nu-i simti raceala, zambeste-i celui care te jigneste ca sa nu simta ca te doare.”

Comentati?