Casa visurilor copilariei

Casa visurilor copilariei

V-ati dorit in copilarie sa aveti un loc secret numai al vostru? Odata un simbol al imaginatiei copilariei si cea mai buna dovada a maiestriei unui tata in domeniul tamplariei, casuta din copac devine astazi un produs de lux al oamenilor de toate varstele (in special in America). Proiecte si modele scumpe executate la comanda pot adauga proprietatii un spatiu de distractie, relaxare sau chiar de lucru.(foto: stilesdesigns.com)

Casuta de sub bolta-O2 Sustainability Tree Houses / Minneapolis – Pret: $18.800

“In lumea destul de restransa a casutelor din copaci, oamenii nu incearca si materiale alternative. Sunt in general facute din grinzi groase de lemn brut,” spune Dustin Feider, fondator al O2 Sustainability Tree Houses. “Filozofia noastra este sa-i facem pe clientii nostri interesati de mediul inconjurator din chiar curtea casei lor.”

Creatia lui sferica, cu un diametru de aproape 4 metri are un impact foarte mic in detrimentul copacului in care e suspendata.

4TreeHouse de Lukasz Kos / Toronto – Pret indisponibil

Pentru acest prim proiect de design, Lukasz Kos a proiectat aceasta structura hexagonala pe trei nivele ce se invaluie pe patru copaci deasupra Lacului Ontario Muskoka. “Proiectia ambitioasa a trunchiurilor copacilor in invaluirea acoperisului padurii ii face pe cei ce folosesc 4treehouse sa inceapa la inaltime ascensiunea lor in acesta altminteri ascunsa lume,” spune Kos.

Monstro II de Daniels Wood Land / Paso Robles, Calif. – Pret: $40.000

Fratiii Ron si John Daniels aprovizioneaza familiile cu orice detaliu au nevoie pentru casele lor din copaci … inclusiv cu copacii. Creatia lor este extrem de personalizata, montata in jurul unui urias si reciclat bustean scobit; are un spatiu de joaca cu ferestre de sticla si parti de colivii pe peretii exteriori, un fierastrau manual si un felinar vechi.

“Imi plac acele lucruri la care te uiti si iti folosesti imaginatia pentru a spune ceva despre ele,” spune Ron Daniels.

Free Spirit Sphere de Tom Chudleigh / Errington, British Columbia – Pret $44.700 (incluzand si instalarea); $134 chiria/noapte

Aratand mai degraba ca ceva desprins din orasul Ewok din „Return of the Jedi”, sfera din fibra de sticla a lui Tom Chudleigh cu un diametru de 3 metri, Free Spirit Sphere (Sfera Spiritului Liber) este proiectata a fi un sanctuar pentru meditatie. O instalare tipica de opt zile, are nevoie de cel putin trei copaci, si poate include electricitate, sunet, si cabluri telefonice, si la fel de bine chiar si o chiuveta. Deasemenea Chudleigh isi inchiriaza sfera cu noaptea.

Cedar Spire de The TreeHouse Co. / Kilmarnock, Scotia – Pret: $93.600

Incercand in acelasi timp sa readuca la viata cedrul lor de 500 de ani, dar si dorind sa creeze un loc de joaca atractiv pentru copiii lor, detinatorii acestei proprietati din Fife, Scotia, au apelat la cei mai importanti experti: The TreeHouse Co. Au construit cu curaj un foisor de cupru cu tigle, o punte laterala pentru distractia adultilor si doua scari fixe cu verande.

Tree House and Cable Bridge de Anthony Wilder Design/Build / Cabin John, Md. – Pret: $250.000

“Imagineaza-ti ca iesi din casa pe un pod suspendat de cabluri ce se prelungeste la casa personala din copac”. Puntea inspirata din filmele cu Indiana Jones duce la o casa octogonala de 5mx5m folosita ca si birou dar si ca spatiu de recreere, dotata cu semineu, electricitate, sistem de sunet si conexiune la Internet.

Modular Tree House de Sybarite / Londra – Pret: $1,9 milioane, plus terenul si instalarea

Compania de design international Sybarite este sub contract pentru a construi cel putin 3 astfel de … „casa din copac a viitorului” pentru clienti din Arizona, Australia si Italia. Facuta din 70% materiale reciclabile aceasta structura modulara prefabricata este pe deplin acoperita de termenul “country homes”/casa la tara ce poate fi adaptata pentru familii de pana la 8 membri.

“Practic tot ce este legat de casa este ecologic,” spune designerul proiectului Simon Mitchell.

Alnwick Garden de The TreeHouse Co. / Kilmarnock, Scotia – Pret: intre $4 si $6 milioane

Cand Ducele si Ducesa de Northumberland au stabilit planurile de a crea cele mai mari gradini publice din Europa, ei au comandat The TreeHouse Co. sa creeze o uriasa casa-pentru-copac care sa fie un restaurant de 120 de locuri, un magazin, doua sali de studiu si doua sali de mese private. Deschis in Ianuarie 2005, The Treehouse de la Alnwick Gardens este un labirint de turnulete, cai spre crestele copacilor si spatii cavernoase. Cu aproape 2.000 mp suprafata, este una din cele mai mari case in copac din lume.

4 comentarii pe “Casa visurilor copilariei

Comentati?