Exercitiu de imaginatie

exercitiu de imaginatieCand vine vorba de arhitectura, un lucru este sigur: nu trebuie sa construiesti ceva de genul Burj Khalifa ca sa dovedesti ca ai imaginatie si sa atragi atentia. Opulenta cu siguranta ajuta, dar minunata benzinarie sub forma de ceainic dovedeste ca poti atrage atentia cu mult mai putin, insa oarecum la fel de valoros.

Cand vorbim despre arhitectura, folosim cuvantul referindu-ne la cladiri magnifice. Ei bine arhitectura nu inseamna doar bani, materiale scumpe, planuri, glorie si moda. Exista unele cladiri care arata ieftin si gata sa se faca una cu pamantul pentru ca astfel altele noi sa le poata lua locul. Unele dintre ele sunt doar o adunatura de vechituri, care intr-adevar trebuie eliminate, dar altele, cum ar fi cea prezentata in randurile de fata, merita sa fie salvate datorita semnificatiei lor istorice, a povestii si a unicitatii lor.

Cunoscut sub numele de Domul Ceainicului, aceasta bijuterie arhitecturala – exercitiu de imaginatie, situata in Zillah, Washington, a fost construita cu aproape 100 de ani in urma, drept monument inchinat ritualului ceaiului.

Pana in urma cu caţiva ani, inainte de a iesi din uz, Domul Ceainicului era cea mai veche statie de benzina din America, insa acum este doar un monument local ce are nevoie cu siguranta de conservare.

Daca il priviti de la distanta, oricata imaginatie ati avea, ar fi greu sa spuneti daca este o cladire sau doar un imens ceainic. Aceasta cladire nu se mai afla in uz, dar asa cum spuneam mai sus, in urma cu nu foarte multi ani era cea mai veche benzinarie functionala din Washington. Adeptii minimalismului ar putea-o considera (oare?), daca ne gandim doar la imaginatie, o bijuterie?

Comentati?