Sa visam frumos

Sa visam frumos

Scria Vlad că „E o emisiune la tv in care se numara cate like-uri au pozele de pe facebook de la unii si altii, vedete cica. Ce distrusi.”

Am eu o idee:
Mai bine ar face naibii o emisiune în care să aducă voci calde, frumoase, cu dicţie bună şi să citească o carte pe săptămână. Sunt atâţia oameni pentru care a cumpăra o carte înseamnă un efort financiar urias, serios vorbesc! Biblioteci … oh, ăsta este un cuvânt obscen! Nu mai avem de mult! Deci pe când şi unde o astfel de emisiune?
Să mă duc mai bine la culcare, nu?!

Intr-un oras de trei milioane de oameni, daca mai sunt 5-6, mare minune … Iar din astea, trei sunt in centru. Vorbesc despre biblioteca la indemana oricui, mai ales a celui ce nu poate sa cumpere o carte. Da, sunt ceainarii, cafenele, pub-uri unde mai gasesti pe rafturi, la indemana, cate o carte. Mai sunt librariile unde se mai poate rasfoi cate o carte, dar bibliotecile sunt raritati.

Si cand numeri bibliotecile dintr-o capitala pe degetele de la maini se cheama ca nu ai biblioteci. Nici macar una pe sector! In plus, acum 30 de ani erau si prin cartiere, ba venea biblioteca mobila (un autobuz mare si frumos colorat) saptamanal printre blocuri, pe langa scoli si piete si incuraja, atragea spre citit. Aveam in drumul spre scoala (lung, e adevarat! ca traveram Bucurestiul …) sase biblioteci publice. Sa va spun cate mai sunt azi de la mama, din sudul orasului si pana la Unirea? NICIUNA. Abia aici gasim Biblioteca Metropolitana.

Comentati?