Truth is Beauty

Truth is Beauty de Marco Cochrane – Una din cele mai atragatoare opere de arta a Burning Man Festival 2013 a fost o sculptura de aproape 17 metri inaltime reprezentand o femeie intr-o postura eleganta. Truth is Beauty este a doua din cele trei sculpturi ale seriei numite „The Bliss Project” a artistului Marco Cochrane. Construita din bare de otel si bile sudate si acoperite cu „piele” din otel sculptura are efecte de iluminare interactive ce se schimba constant.

Construita special pentru festivalul din desert, “Truth Is Beauty” a fost conceputa ca raspuns la violul suferit de prietena sa din copilarie, pentru a le sustine puterea si auto-acceoptarea femeilor. Statuia si-a gasit domiciliul permanent in campusul institutului tehnic din San Leandro, o mutare pe care dezvoltatorul Westlake Urban a vazut-o ca pe o oportunitate de a raspandi mesajul intr-un mediu care incurajeaza succesul femeilor in tehnologie.

„Truth Is Beauty” spune o poveste puternica si speram ca va inspira si va antrena conversatii despre posibilitatea unei lumi in care femeile sa nu mai experimenteze violenta si sa fie libere sa se exprime in totalitate pe ele insele.], au declarat organizatorii festivalului.

Fotografiile apartin lui Ben Canales si gasiti mai multe aici).

burningman

burningman2

burningman3

burningman4

Comentati?