Sclavii cifrelor

Sclavii cifrelor – Cand oamenii te judeca dupa niste cifre nu e vina ta. E profund neproductiv si e nedrept. Irosim inutil o gramada de timp judecand si punand etichete. Care nu folosesc nimanui. In fiecare zi constatam ca putem trai si altfel decat am fost invatati ori ni s-a tot spus. Nu exista corect sau gresit, exista doar cum poate fiecare, exista doar cum are chef fiecare.

Imi plac povestile care au o cat de mica invatatura, un miez, iar urmatoarea poveste este una de acest fel. Evelyn, 98 de ani, a avut permis auto pana cand nu i-a mai fost reinnoit pe motiv de varsta. Cand autobuzul de care se folosea pentru a ajunge unde avea nevoie a fost retras s-a hotarat sa isi recapete permisul pentru a-si ajuta o vecina.

PS: Si, va rog, remarcati cat e de frumoasa la 98 de ani! Mi-ar placea sa stiu ca inca traieste si e la fel de tanar si frumoasa. Ar trebui sa aiba 101 ani.

3 comentarii pe “Sclavii cifrelor

  1. Costica Jurubescu

    - Edit

    Reply

    Da, frumoasa povestea dar pentru mine este atat de trista! Imi dau seama ca eu, noi, o buna parte dintre noi, ingrozitor de multi, nu vom avea parte de o astfel de batranete. Si nici de frumusete.

    1. Îmbătrânim diferit (dacă vom apuca să ne „bucurăm” de ea) … E în funcţie de moştenirea genetică, de cât de grea ori uşoară ne e tinereţea şi maturitatea, de ce mâncăm, de cât de bolnavi suntem … Nu vreau să mă gândesc la asta. Mi-am permis să visez un pic 🙂

      1. Costica Jurubescu

        - Edit

        Reply

        Da, asa este , sunt multi factori de care depinde modul in care imbatranim dar dincolo de asta este si problema financiara. Doamna Evelyn a avut norocul sa se nasca intr-o alta lume. Noi nu ! Avem insa posibilitatea sa visam si este gratis.

Comentati?