Puterea cuvintelor

randunicaPuterea cuvintelor

Povestea de mai jos ma duce cu gandul la o piatra de rau. O piatra dura, colturoasa care devine fina si rotunjita dupa ce o tot spala furia si tenacitatea raului. Puterea cuvintelor poate face asta.

Individualitatea n-are nimic de-a face cu felul in care te imbraci, te porti sau dupa numarul tatuajelor pe care le ai. Individualitatea are insa totul de-a face cu abilitatea de-a gandi pentru tine, clar si liber. Alegand sa mergi alaturi de altii este dovada de putere, nu de slabiciune.

 

bu

„In urma cu zece ani cand il aveam elev era un tanar pletos, rebel si plin de fuck the system, un foarte bun chitarist intr-o trupa, ochelari de soare purtati in timpul cursurilor, remarci istete despre orice … genul asta de elev. Dar intotdeauna ne-am inteles si l-am placut. Orasul in care locuiesc nu-i foarte mare asa ca de-a lungul anilor ne-am mai intalnit ici-colo. Ieri l-am vazut pe strada indreptandu-se spre mine din directie opusa; purta un sobru costum bleumarin, camasa alba, cravata neagra, servieta si parul tuns foarte scurt. M-am uitat l-a el pret de-o secunda si-apoi mi-am mutat privirea inainte. Era doar un alt costum. Dar ne-am apropiat si m-a strigat pe nume si abia atunci am realizat cine se afla in spatele acelei aparitii perfecte de reprezentant al clasei de mijloc. Ne-am dat mana si am stat un pic la povesti. Este agent de asigurari, nu e casatorit dar are o iubita de foarte multa vreme, un apartament nou si blah, blah, blah. L-am intrebat daca e fericit. Ridicand privirea doar pe jumatate mi-a raspuns: „Sunt doar un bine crescut tip obisnuit din clasa medie acum”. L-am lasat sa isi inghita si ultimul cuvant si cautandu-i privirea m-am uitat fix in ochii lui si i-am spus: „Dragule, tu nu vei fi NICIODATA un tip obisnuit al niciunei clase!” Chipul i s-a luminat in cel mai frumos zambet de parca ar fi castigat la loterie. Puterea cuvintelor …”

Comentati?