Noua viata a lui bebe urs

Noua viata a lui bebe urs

Bila ursilor este un remediu traditional in medicina chineza. Este colectata direct de la animalele vii cu un cateter introdus in vezica biliara dupa o mica incizie. In China si Vietnam peste 10.000 de ursi sunt tinuti in conditii deplorabile in ferme improvizate numai pentru ca barbatii sa ia aceasta „cura”.

Bila colectata face adesea puroi, bacterii, toxine si 95% din animale mor in cele din urma de cancer la ficat asociat cu boli ale vezicii biliare. Cele mai multe animale sunt bagate in custi de foarte tinere, necunoscand niciodata altceva decat spatiul stramt in care e imposibil macar sa se intoarca ori sa stea in picioare. Conform Animals Asia – o organizatie ce lupta impotriva acestor ferme – ursii ajung sa „traiasca” 30 de ani, infometati, deshidratati si bolnavi.

Smudge va avea sansa sa experimenteze o viata diferita pentru ca a fost salvat de operatiunea Piece by Peace. Animals Asia a reusit sa catige ferma unde se afla micutul si a tranformat-o intr-un sanctuar si centru de informatii.

Comentati?