Heart

Unele teorii teozofice spun ca, mai intai si mai intai, sufletele au fost androgine. Apoi, s-au indepartatat de Creator, si-au incarcat karma si, drept urmare, s-au separat. Iar de atunci, in fiecare dintre reincarnari se cauta si se cheama, si se cauta si se cheama. Si cica, abia atunci cand karma fiecaruia se va echilibra, cei doi se vor regasi si vor redeveni UNUL. – asa scria in urma cu cativa ani prietena mea, Delia Apostol si parca a facut o cronica a scurtei animatii Heart. Eu as mai adauga la cele spuse de ea ca ei se cauta si se lupta, si iar se lupta si se tot lupta pentru ea.

Heart, animatia lui Erick Oh, este o metafora vizuala. Organul responsabil cu toate emotiile noastre este in centrul actiunii: descoperita, aruncata si ravnita de toti.

Filmul este produs de UCLA Animation Workshop cu aportul generos al lui Matt Groening. (foto iStock)

Un comentariu pe “Heart

  1. In prima faza am fugit cu gandul la Ion Popescu Gopo, apoi subiectul a devenit foarte interesant iar punerea in opera parca si mai interesanta. Din pacate suntem atat de putini pe aici pe la noi care gustam astfel de vorbe, idei filozofice minunate. Asta este din pacate o realitate parca prezenta si pe alte meleaguri unde expres acest lucru se doreste!

Comentati?