Mersul la scoala, sport extrem

sport extremMersul la scoala, sport extrem

O poveste impresionanta despre copii ce merg cu 64 km/h pe sarma, la o altitudine de 400 de metri pentru a ajunge la scoala, fiind nevoiti sa practice astfel un sport extrem.

Patru sute de metri deasupra tumultosului Rio Negro din Columbia, Daisy Mora in varsta de 9 ani se pregateste sa se arunce deasupra abisului avandu-l pe fratiorul ei de 5 ani bagat intr-un sac de panza.

sport extrem

Se prinde de un vechi si ruginit sistem de scripeti, se arunca peste marginea prapastiei, si incepe aventura cu 64 de km/h pentru a putea traversa pe cealalta parte a vaii taiata in munte de Rio Negro, in fiecare zi, pentru a se putea duce la scoala.

Pentru o mana de familii ce locuiesc in zona, la 65 de kilometri sud-est de capitala Bogota, cablurile de otel ce leaga un mal al vaii de celalalt este singurul acces spre lumea exterioara. Exploratorul german Alexander von Humboldt a fost primul european ce a vazut neobisnuitul sistem de corzi in 1804. Erau in mod traditional facute din canepa, si mult mai tarziu inlocuite cu cabluri de otel. Astazi cablurile sunt inca singurul mijloc de transport disponibil. Fermierii le folosesc pentru a transporta bunuri de la si spre cel mai apropiat oras si, pentru copii precum Daisy si fratiorul ei de 5 ani Jamid, singurul mod ce le permite sa ajunga la scoala. Jamid fiind prea mic pentru a folosi in siguranta sistemul de unul singur, este luat de sora lui intr-o sacosa de iuta; viteza deplasarii si-o controleaza cu un soi de furca de lemn.

sport extrem

Fotograful si scriitorul Christoph Otto, ce a realizat aceste minunate fotografii, a facut la randul sau cursa suspendandu-se deasupra vaii pe unul din cabluri ca sa poata surprinde in actiune oamenii ce fac aceasta remarcabila calatorie.

Comentati?