Femei

Oh, da, sunt asemenea femei! Navalnice ca primavara si cu rasul colorat verde-crud de Martie. Da, da. Potrivesc priviri si zambete si vijelesc vieti, desira sentimente si apoi le leaga, fundita, iau un barbat sub pretext de dragoste si-l poarta la vedere pe bulevarde pline de lume, pe strazi nestiute, apoi ascunse de lume, unde privirile devin grele si vorbele putine, iara-l aduc in pietele cochete, printre oameni, si il prezinta „iubirea mea” si nu se da barbatul la schimb pe print din poveste.

Da, da, exista asemenea iubiri de primavara, navalnice ca femeile despre care vorbeam, si trecatoare ca zilele astea de inceput de Martie. Ca ghioceii. Pleaca femeile mai departe sa-si traiasca anotimpurile, anii si celelalte iubiri si pe urma lor, barbatul nauc, ramane cu sfertul lui de anotimp si dragostea asta galactica pierduta. Si nu mai are cum sa uite, ramasul, bietul rege fara regat, aruncat in sertarul uitarii din dormitorul unei femei de neuitat.

Da, exista barbati cu destin de Martisor, care au stralucit o saptamana la pieptul unei asemenea femei si si-au lasat pentru totdeauna sufletul, acolo-n sertar. – de Emilian Eli Pintea

femei
(foto via Pinterest)

Comentati?