Portarul, liftiera și șoferul

„Cred că trebuie luată serios în considerare opțiunea de a solicita, atunci când se face evaluare anuală a angajaților, o notă și portarului. Bag mâna în foc că acesta știe cel mai bine cine și cât muncește în fiecare instituție.

În timp, i s-a dezvoltat un al șaptelea simț și îi miroase imediat pe cei veniți să muncească, nu să ia o leafă la sfârșit de lună.
Liftiera. Trăim în anul de grație 2016, căutăm Pokemoni prin tot orașul, mai să ne calce tranvaiul, suntem la un click distanță de oricine în lumea asta, avem zeci de aplicații instalate pe telefon, am programat totul în casă când să se deschidă și când să se închidă, dar nu suntem capabili să apăsăm pe un buton și avem nevoie de liftieră.

Acum, vă imaginați ce aiurea este când ieși nervos dintr-o întâlnire, ai bârfi puțin în lift cu colegu’ sau colega, până ajungi în birou, da’ nu poți că e liftiera cu ochii pe tine și urechile pâlnie? Nu mai zic că poate te mănâncă printr-un loc mai delicat, da’ n-ai pic de intimitate.

Se impune un program de reconversie al liftietelor. Pot să ducă corespondența dintr-un birou în altul sau să plimbe o hârtie care trebuie semnată de vreo 7 persoane. Mă rog, în acest ultim caz ar trebui să se facă angajari la ce volum de muncă este, așa că renunțăm la idee.

Șoferul, indiferent în de ce sistem vorbim, este omul care știe multe, dar, în cazul fericit, este mut, nu dă nimic din casă. Cunoaște pe toată lumea, cel puțin din auzite, nu-l vezi niciodată, dar când ai nevoie de el răsare din pământ, are însărcinări discrete, de care aproape că nici portarul nu se prinde. Cred că este singurul om pe care îl invidiază cu adevărat secretara, dar despre ea altă dată.

Și venim noi, cu flori, fluturi și buline, cu bascheti și dreaduri sau îmbrăcați la costum, dar dintr-un alt film, ne ocupăm de probleme importante, grave, stringente pentru că timpul curge și lucrurile trebuiesc așezate pe un făgaș de pe care nu mai pot fi deviate, iar peste un an noi nu știu unde vom fi, dar ei sunt tot acolo, parte dintr-un sistem invizibil chiar și atunci când te trage de mânecă, îți pune piedică sau îți deschide portiera.” – Gabriela Dima

Un comentariu pe “Portarul, liftiera și șoferul

  1. Pana la Dumnezeu te papa sfintii! Asa este, de multe ori totul se rezolva cel mai bine la nivel de liftiera, sofer, secretara iar eu vorbesc aici in institutiile de stat unde treaba asta este la mare pretuire! OK aveam liftiera cand lucram la fabrica fiind lifturi industriale dar si acolo se putea si fara! Dar locul unde pur si simplu liftierele sunt Regine este spitalul Municipal iar cine a trecut pe acolo stie exact ce vorbesc!

Comentati?