Minciuna slăbește

„Am fost invitată să vorbesc despre succes. În fața mea, oameni tineri și foarte tineri. Le-am spus că două cuvinte evit cu obstinație în limba română: „succes” și „comunicare”. Pe amândouă le-a făcut praf și pulbere literatura motivațională. Succes înseamnă să fii cine ești, nu să-ți rupi coatele inimii și pingelele minții să pari altcineva. Să știi mereu cum stai, cât poți tu de bine să știi, că nu e-n puterea omului să știe pe de-a-ntregul. Dar să nu te minți, să nu faci eforturi să pari altcineva decât ești, ca să nu te desparți de tine. Să nu te minți, ca să nu minți. Minciuna slăbește. Rău. Erodează groaznic. Și nu trupul. Sufletul. Mintea. Le îmbolnăveşte pe amândouă. Aia-nseamnă succes: să ai puterea de a nu te minți, ca să nu ai slăbiciunea și lașitatea de a minți. În rest, treceri.” Ana Barton

‪#‎PasiMaruntiCatreSucces‬

Și ne apucăm să comentăm după câte o astfel de postare:

„Ce faci cu cei ce traiesc o minciuna toata viata? O minciuna pe care o impun si altora? Si toata existenta lor se limiteaza la a construi minciuna. Iar cand le pui oglinda in fata fug.”

„Ca sa-ti raspund eu, desi nu m-ai intrebat pe mine, cred ca nu ai ce sa faci decat sa-i lasi sa imbratiseze singuri adevarul. Sa descopere ca fara el sunt nimeni si nimic. Asa cum si-au consumat existenta sa cladesca o minciuna, si nu le-a pasat ca vor fi despuiati intr-o zi pana la miez, nu vor accepta realitatea oferita de altii. Poti doar, daca iti sunt aproape de inima, sa le spui ca adevarul are o imbratisare calda, care te face sa te simti usor, firesc, liber. Cand vor vrea sa se simta asa nu trebuie decat sa deschida gura si tu vei fi acolo. Asa cred eu, asa simt eu, asa am facut eu.”

Comentati?