Jucatul cu mancare

mini5„Nu te juca, te rog, cu mancare!” imi spunea mie mama (si sunt sigura ca si voua va spuneau mamele acelasi lucru, in copilarie. Dar cum ar fi ca joaca asta sa fie meseria voastra?

Pierre Javelle si Akido Ido s-au intalnit la scoala de arta in Paris. Impreuna au intemeiat minimiam . Cred ca numele nu are nevoie de traducere, iar arta lor este, fara indoiala, apetisanta, buna de mancat. Ido este un foarte apreciat food photographer (inclusiv acestea din articol ii poarta semnatura) iar Javelle construieste mici figurine si replici din polistiren ale mancarii reale (e nevoie de copii pentru ca mancarea adevarata este destul de instabila si e dificil de lucrat cu ea).

Aveti – mai jos – si un filmulet cu munca lor. Fiecare mic detaliu este rezultatul imaginatiei lor fertile materializate in studioul din Montmartre. Secretul fiecarei scene cu mancare – din cele peste 100 – este povestea pe care vor s-o spuna, insa toate povestile se incheie lasandu-ne un zambet pe fata si un gust de minune in suflet. Ce gust are minunea? Priviti filmul si fotografiile:

mini

mini1

mini2

mini3

mini4

mini5

mini6

mini7

mini8

mini9

mini10

mini11

mini12

Comentati?