Aleea din Parcul principal

„Facebook-ul e ca aleea din Parcul principal din oraș, unde se-adună lumea la măsuțele de șah și pe băncile din jur. Se discută politică, se secționează până la capilare ce se spune pe la televizor și prin ziare, se face cancan și se speculează marile provocări ale momentului.

Cei mai deștepți joacă șah. Partide lungi și epuizante. Chibiții, pe margine, se-mpăunează cu faima lor. Se fac tabere ce-și dispută aprins supremația jucătorilor. Nu se definește vreodată vreun câștigător absolut…

Din când in când mai trece câte o tipesă bine. Cei mai curajoși o fluieră sau o salută politicos. Majoritatea însă, o privește pe furiș, să nu-i prindă consoarta. Femeile o comentează aprins de pe bancă. O desființează din 3 vorbe și-o privire.

În toate colțurile se discută. În parc, toată lumea știe tot. Și orice. Nație de specialiști. Pe-alei mai dosite, se bârfește. În grup sau în bisericuțe. Alții râd toată ziua-n gura mare sau se țin de șotii. Câte unul dă mâncare la porumbei sau pândește veverițe. Par rupți de iureșul momentului.

E de bon ton să porți cu tine o carte. Aproape ca pe un trofeu. Puțini citesc însă.
Când vine ora mesei, se-nfulecă pofticios și îndestulător. Cu de toate. La vedere sau pe furiș.
Trec zilele ca un iureș. Fiecare altfel și toate la fel.
– Aaa, bonjour, ça va?
– Ça va, ça va, ne vedem mai târziu în parc.” – Ciocolata Cu Mentă

Comentati?