In ceata

Suntem cu totii arici in ceata, cred. Ariciul in ceata de Yuriy Norshteyn.

Aceasta este povestea unui mic arici (voce Mariya Vinogradova) si prietenul sau puiul de urs (voce Vyacheslav Nevinniy). Cei doi se intalnesc in fiecare seara sa bea ceai din samovarul puiului de urs, ce era incalzit la un foc din crengi de ienupar. In timp ce isi beau ceaiul ariciul si ursuletul vorbeau si numarau stelele impreuna. Intr-o zi, a decis sa duca gem de zmeura. In timp ce se ducea la urs pentru a numara impreuna stelele, a trecut prin padure unde a intalnit un cal ce statea intr-o ceata atat de deasa incat ariciul nu-si putea vedea nici macar talpile sale roz. Curios ce s-ar intampla cu calul daca ar dormi noaptea in ceata, crezand ca ar putea disparea, ariciul decide sa exploreze ceata.

Si pentru cei care se intreaba de utilitatea acestui film, cred ca este vorba despre fricile si fanteziile copilariei. Fiecare copil cauta ceva anormal in lucrurile normale. Este vorba despre lumea mare si ciudata, ce nu mai este observata de adulti odata ce acestia se transforma din copii in adulti. O poveste frumoasa, pe alocuri infricosatoare, dar extrem de calda.

Imi aminteste de povestile TV pe care le vedeam cand eram mici (cu ceva mai mult timp in urma adica), iar povestile rusesti pentru copii sunt extrem bine facute; o animatie inovativa, idei minunate, povesti frumoase, adesea bazate pe povesti populare, cu animale drept personaje principale, atat de diferite fata de povestile copiilor de astazi!

Comentati?