Fantana Vrajitoarelor – o ciudatenie estoniana

Localizata in Tuhala, nordul Estoniei, Fantana Vrajitoarelor ii fascineaza pe localnici de mii de ani, iar de cand s-a „inventat” turismul ii vrajeste deopotriva si pe turisti. Fondata in urma cu circa 3.000 de ani, Tuhala gazduieste un fenomen natural unic in lume: Fantana Vrajitoarelor.
In marea majoritate a timpului, fantana de 2,5 metri adancime arata absolut normal, insa dupa o ploaie puternica incepe sa „scuipe” apa in sus si sa inunde intreaga zona. Populatia locala a dat vina pe vrajitoare pentru aparitia acestui fenomen straniu. Se spune ca ele se aduna undeva in subteran si bat cu ramuri de mesteacan solul producand trepidatii suprafetei terestre.

 


Oamenii de stiinta spun ca fenomenul bizar apare cand solul de sub raul Tuhala nu poate sa suporte volumul de apa stransa de la ploaie, dar locuitorii din Tuhala nu vor o explicatie, le place sa traiasca intr-o lume inconjurata de magie si supranatural. Sunt cativa care pretind ca au vazut demoni in flacari zburand deasupra orasului lor, in timp ce altii continua sa creada in Zeita estoniana Taara si in faptul ca ea ar fi responsabila de acest fenomen.

 


Fie ca alegeti sa credeti ca vrajitoarele sunt in spatele revarsarii de apa de la Fantana din Tuhala, ori credeti ca nu e nimic mai mult decat un fenomen natural perfect explicabil, Fantana Vrajitoarelor ramane o atractie ce nu trebuie ratata de ajungeti vreodata in Estonia.

 

Comentati?