Drumcat

Am petrecut atatia ani cantand pe strazi, traind mai mult in masini si autobuze, dar acum mi-e dor de vremurile alea – imi spunea in urma cu cinci ani pe strazile din Edinburgh un scotian ce admira – ca si mine – o trupa ce canta la cimpoi. M-am mutat aici, in minunea asta de oras de care m-am indragostit, si mi-am adus pasiunea pe scena, dar n-a mai fost la fel! (Dar asta e o frantura dintr-o poveste ce o voi spune intr-o zi: aventura mea din tara highlanderilor.)

Domnitele acestea sunt uluitoare si vazandu-le sunt sigura ca Alistair (asa-l cheama pe Highlanderul meu) ar spune: ma gandesc serios sa ma intorc la acel stil de viata!

Sunt coreence, se numesc Drumcat, sunt o trupa de tobosari de sex feminin. 2008 a fost pentru ele un an important cu premii prestigioase: „2008 Edinburgh Festival Herald Angel” si „2008 Scotland Cavalcade Best Unit”, cel din urma fiind primul premiu acordat unei trupe coreene la Edinburgh Fringe Festival.

Reprezentatiile lor sunt (cum spun ele) sexy, speedy, funny, powerful si wild. Strigat indepartat traditional, performantele lor se concentreaza pe modernizarea ritmului combinand si reinventand ritmuri rock, jazz, techno si latino intr-un amestec unic de sunete.

Comentati?