Cana minune

Exista in viata mea un omulet atat de bun incat nu mi-l pot inchipui altfel decat ca pe un ingeras. Tot ce face, ce gandeste, felul in care vorbeste, toate o definesc drept o persoana eminamente pozitiva, optimista, in preajma careia sunt numai povesti frumoase. Langa ea minunile sunt la ele acasa, iar minunile li se intampla numai oamenilor care fac minuni:

„Asta e cana mea preferată-din-toate-timpurile-și-cănile. O cană ce într-un film cu căni ar juca rolul lui Arnold Schwarzenegger.

Într-o zi am uitat-o la vecini, aşa ţineam minte; am căutat-o disperată și la mine și la ei, de am ajuns să cred că au ascuns-o înadins ca să ma enerveze oleacă, ştiind ce mult îmi place cana aia şi savurând căutarea mea.
După câteva ceasuri primesc un mesaj: vino puțin, Verocika.
Și mi-au arătat fotografiile astea. Căzuse de pe geam, o luase vântul. Trei etaje. Trei etaje de bloc interbelic. Dar ea, cana mea preferată, a răzbit. Însă povestea nu e atât despre cana mea intactă după zborul ăsta, ci despre oamenii care s-au străduit să o salveze până la capăt şi pe care i-am așezat confortabil în buzunarul din stânga sus.” – Fotografie si text Veronica Soare aka minuni.ro

cana

2 comentarii pe “Cana minune

Comentati?