Balerinii

repettoDin 1947 Repetto a creat mereu pantofi de dans de cea mai buna calitate. Rose Repetto a fost ghidata de nevoile fiului sau, dansator si coregraf la Opéra din Paris, Roland Petit. In 1956, Brigitte Bardot a cerut o pereche de pantofi de strada care sa arate precum cei de balet pentru a-i purta in filmul „Et dieu créa la femme” (Si Dumnezeu a creat Femeia) si asa au luat nastere ballet flat – balerinii.

Dupa asta compania a adaugat tocuri, cizme si genti liniei. Faimosii pantofi sunt cu totii made in France in St. Médard d’Excideuil din Dordogne. Peste ani Repetto s-a aliat in parteneriate creative cu designeri diversi precum Comme des Garçons, Issey Miyake, Karl Lagerfeld si Yohji Yamamoto. Astazi entuziastii Repetto pot chiar face pantofi personalizati prin alegerea din 252 nuante diferite de piele de miel combinandu-le cu diferite garnituri si dantele. Numai anul trecut au introdus pantofii ready-to-wear inspirati din cei de dans si evocand gratia clasica a balerinelor.

Nu-s in stare sa fac macar o singura pirueta completa dar pantofii Repetto ma fac sa cred ca lucrul acesta ar putea fi posibil. Balerinii mei sunt roz pal sidefati.

repetto-artwork

4 comentarii pe “Balerinii

  1. Scuze pentru intervenţia off topic.
    Pentru că reuşeşti să descoperi subiecte şi filmuleţe excepţionale în toate colţurile lumii, mă întreb dacă la noi nu există nimic deosebit.
    Nu ştiu dacă te va impresiona scurtmetrajul Dura Lex, realizat după nuvela omonimă a lui Ion Agârbiceanu: http://vimeo.com/21023669 .
    Mi s-a părut ridicol să caut o zonă mai sumbră a blogului şi să plasez comentariul acolo.

    1. Nu-i nici cea mai mica problema, Sorin. Interventia e binevenita. Ba exista, si chiar am mai postat si de-ale noastre (infinit mai putine, e-adevarat!). Am incercat si incerc sa aduc aici povesti pe care nu le da chiar toata lumea, sau pe care nu le-a descoperit inca toata lumea. Ma ocup insa singurica de site-ul asta si nu pot cuprinde chiar tot frumosul.

      Multumesc pentru sugestie.

      Am 880 de ciorne in sectiunea de administrare a site-ului si inca vreo cateva mii de drafturi (vreo trei mii). Nu pot posta atatea subiecte cate sunt cele ce imi fura inima. Pe unele le mai pierd pe drum, de altele nu pot sa ma despart, iar multe altele isi asteapta randul. Dar filmuletul lui Dan Verman aka Dan Coman il am pastrat sa-l postez la un moment dat. Asadar multumesc pentru reamintire.

      Zona mai sumbra a blogului? 🙂 Am asa ceva? Nu cred 🙂

  2. Mulţumesc pentru explicaţii. Mărturisesc că nu sesizez diferenţa dintre ciorne şi drafturi. Oricum volumul de informaţii pe car l-ai selectat mi se pare imens.
    Referitor la zona sumbră, aş zice că prezentarea filmului Dura Lex ar circumscrie o zonă sumbră, deşi Vironica nu renunţă la viaţă cum îşi propusese, fiind împinsă spre supravieţuire de foame (una din nevoile primare în piramida lui Maslow).
    Sunt destule situaţiile în care sumbru nu înseamnă urât.

    1. Scuze! Da, intre ciorna si draft nu exista nicio diferenta. Diferentele erau doar de localizare a lor, primele in interfata de administrare, celelalte ca fisiere text ori doc (si am omis sa specific asta) … Scuze, era doar o chestie pur administrativa. Ciornele din wordpress sunt mai aproape de a fi publicate. Dar nu iti mai umplu eu mintea cu prostiile mele 🙂 Dura Lex se afla in ciorne. Si nu, nu m-am gandit ca sumbru ar fi neaparat ceva urat.

Comentati?