Smartphone si iCareMap

In Romania in mediul rural numai 28% din populatie are grup sanitar, dar aproape 60% are acces la internet. Oamenii il folosesc in general pentru a comunica si pentru a se informa. La sat este o sursa de divertisment, dar in mediul urban internetul e folosit in primul rand pentru economisirea timpului si un acces facil la anumite servicii: cumparaturi online, plati bancare online etc.

Studiul prezentat la Ziua Cercetarii Media la inceputul acestui an arata ca „la nivel naţional, 68% din populaţia cu vârsta cuprinsă între 14 şi 64 de ani utilizează internetul, adică 10,3 milioane de oameni, dintre care 36% din mediul rural şi 64% din mediul urban.”

„În funcţie de modul de conectivitate pe care îl aleg, 91% din utilizatorii de internet din mediul rural folosesc calculatorul, 18% – tableta şi 59% – telefonul mobil/ smartphone. În zona urbană, 95% dintre internauţi folosesc calculatorul, 15% – tableta şi 45% – telefonul mobil/ smartphone.” (sursa informatiilor: Mediafax)

Asadar avem aceste informatii referitoare la internet si smartphone-uri, iar pe telefoanele inteligente le putem pune la munca si in alt fel. Administratorii, gospodarii, managerii nu-si fac treaba cum trebuie si noi ne lovesti de fel si fel de probleme. E timpul sa apelam la spiritul civic si sa incercam altfel sa obtinem rezultatele pe care ni le dorim.

Am primit de curand un comunicat despre o aplicatie care mi-a placut tare mult. O cheama iCareMap. Nu sunt eu cea mai priceputa in gadgeturi si aplicatii, dar pe asta o inteleg si o recomand. Iar adevarata actiune nu se petrece online, ci offline, in real life. Pe scurt, Asociatia React s-a gandit sa creeze o harta virtuala pe care oricine, oameni ca mine si ca tine, sa bifeze problemele din comunitatea sau din drumul lor (alea de care ne izbim in fiecare zi si de care nu se ocupa nimeni).

Dupa semnalarea si bifarea pe harta, un ONG specializat in acest gen de probleme se va implica in rezolvarea lor si se va ocupa de coordonarea actiunii. Toti bunii cetateni direct interesati in solutionarea problemelor cartografiate se vor putea alatura acestui grup de initiativa. Aplicatia este, intr-adevar, usor de folosit si unde mai pui ca este si benefica. Varianta mai lunga o puteti afla chiar de la Asociatia React.

Aplicatiile le gasiti extrem de usor, in functie de ce anume folositi, cu un simplu click pe Apple sau Android:
Pentru Apple,
si pentru Android.

Comentati?