Despre sanatate din alta perspectiva

De cand a aparut informal.ro am stiut intotdeauna ca voi toti cei ce ajungeti in vizita pe-aici aveti suficient discernamant cat sa intelegeti ce este gluma, ce este un adevar stiintific, ce ar fi bine si ce nu sa faceti. Pentru prima data insa simt nevoia sa va precizez: Nu incercati asa ceva pe pielea voastra! Dar cititi si distrati-va!

Dr. Paulo Ubiratan, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, intr-un interviu TV local, a fost intrebat despre mai multe sfaturi pentru o sanatate perfecta, pe care intotdeauna le-a dat:

Î: Exercitiile cardiovasculare prelungesc viata, nu?
R: inima ta a fost facuta pentru a bate un numãr de ori … Nu-ti irosi bataile cu exercitii. Totul în cele din urmã se uzeazã. Accelerarea inimii nu va va face sa trãiti mai mult! Asta e ca si cum ai spune ca se poate extinde durata vietii masinii dvs. daca o faceti sa mearga mai repede. Vrei sa traiesti mai mult? Ia un pui de somn!

Î: Ar trebui sã mã opresc cu consumul de carne rosie si sa mananc mai multe fructe si legume?
R: Tu trebuie sa întelegi logistica eficientei … Vaca ce mananca? Iarba si porumb. Ce sunt alea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic mai mult, este un mecanism eficient de a pune legume in sistemul dumneavoastra. Vrei sa mananci boabe? Mananca pui.

Î: Ar trebui sa reduc consumul de alcool?
R: Categoric nu. Vinul se face pe bazã de fructe. Brandy-ul este distilat din vin, ceea ce inseamna ca acesta trage apa din fructe, astfel incat sa profite din plin din ea. Berea este, de asemenea, din cereale. Le puteti bea!

Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exercitii fizice?
R: Filosofia mea este: Daca nu aveti nicio durere … sunteti bine!

Î: Fripturile sunt daunatoare?
R: Nu m-ai ascultat! … Astazi alimentele sunt prajite in ulei vegetal. Adevarul este ca acestea raman impregnate cu ulei vegetal. Cum poate uleiul de plante sa fie daunator pentru tine?

Î: Flexiunile ajuta la reducerea grasimii?
R: Categoric nu! Exercitarea unui muschi doar il face sa creasca în dimensiune.

Î: Ciocolata face rau?
R: Esti nebun?! E cacao! O alta legume! Este o mâncare bunã care te face fericit!

Si tineti minte: Viata, nu ar trebui sa fie o calatorie pana la mormant, cu intentia de a ajunge acolo sanatos, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine ia celalat drum – berea într-o mana, chipsurile de cartofi în cealalta, mult sex si un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigand ca A MERITAT SA FACI CALATORIA!

Daca mersul pe jos ar fi sanatos, postasul ar fi nemuritor!
Balena innoata toata ziua, mananca doar peste si apa si totusi e FOARTE GRASA!

REMEMBER:
Un iepure alearga, sare toata viata si traieste 15 ani, broasca testoasa nu alearga NICIODATA si traieste 450 de ani.

Comentati?