Tie ce-ti lipseste sa atingi cerul?

Jessica Cox s-a nascut fara brate datorita unei maladii congenitale foarte rare. Copil fiind, ea nu putea intelege de ce nu avea brate la fel cu ceilalti copii:“Imi era greu sa fiu diferita.” Cu toate acestea, ea a luat parte la diferite activitati: gimnastica, dans si cantec, participand adesea la mari spectacole.

Adolescenta fiind, se simtea de multe ori contrariata, tremurand si urland de furie din cauza lipsei bratelor. A depasit insa aceste momente orientandu-si intreaga energie in practicarea sporturilor. Pentru Jessica, principala provocare in a se fi nascut fara brate era de a suporta privirile celorlalti decat in depasirea obstacolelor fizice.

“Obisnuiam sa ma enervez mult cand oamenii ma priveau mergand pe strada sau mancand cu ajutorul picioarelor. Dar am invatat sa vad doar partea pozitiva a unor astfel de momente, ceea ce imi permite sa utilizez aceste vibratii pozitive si sa fiu un exemplu de optimism.”

Jessica isi considera parintii modele de conduita si stalpii ei de sprijin. „Mama mea este modelul meu si ea imi spune mereu ca pot face toate lucrurile pe care mi le doresc. Tatal meu n-a varsat niciodata o lacrima de la nasterea mea pentru ca nu ma considera o victima. E greu sa fi tatal unui copil handicapat. A fost soclul meu in toate clipele dificile si el este cel ce a forjat persoana care sunt azi “.

“Prima data am invatat sa conduc datorita unor modificari aduse masinii. Apoi insa, dupa ce am capatat indemanare, am decis sa suprim modificarile respective si acum sunt titulara unui permis de conducere fara restrictii.”

Doctor in psihologie la Universitatea din Arizona, Jessica atrage intotdeauna privirile cand face plinul masinii sale.

Stie sa scrie 25 de cuvinte pe minut, sa-si usuce parul, sa se machieze, sa-si puna lentilele de contact, cu aceeasi usurinta ca si oricare din noi.

Jessica, 26 de ani si 1,55 metri, este prima femeie din istorie care piloteaza fara brate.

Aceasta femeie inspiratoare si eroina pentru multe persoane, iradiaza intotdeauna bucurie si face dovada unui mare simt al umorului. Anul trecut, de Ziua Mamelor, a zburat tractand un panou urias pe care scria: “Priveste mama, fara brate !” Astazi ea numara peste 130 de ore de zbor.

“Adesea frica provine din lipsa cunoasterii sau din teama de necunoscut. Cand am inceput sa zbor, mi-am dat seama ca frica mea provenea din faptul ca stiam prea multe despre subiect. Exista o frica universala, aceea a lipsei de incredere in tine insuti.”

Gratie increderii, pregatirii si ambitiei sale, Jessica a parcurs un drum lung pentru a deveni ceea ce este azi. Pe langa faptul ca este un orator fara pereche (www.rightfooted.com), ea a fost de asemenea un ghid in Reteaua Internationala a Copiilor cu Amputari, in ultimii cinci ani.

Jessica Cox spera sa se marite si sa aiba copii. “Stiu ca imi va fi greu sa-mi fac o familie, dar stiu de asemenea ca voi fi o mama buna.” Si intre doua hohote de ras mai spune ca cel mai greu ii va fi pretendentului “sa-i ceara mana” parintilor.

“Nu am brate, dar nu acest fapt imi stabileste limitele. Marea noastra teama este aceea de a nu fi intotdeauna la inaltimea momentului, dar puterea noastra depaseste orice limite”.

“Fiinta umana trebuie sa treaca prin momente dificile in viata pentru a avea parte de momente emotionante. Cu cat mai mari sunt piedicile, cu atat mai mare este gloria.” Tie ce-ti lipseste sa atingi cerul?

Comentati?