Un pui de somn in aeroport

linisteVi se pare de neconceput ideea din titlu – un pui de somn in aeroport? Ei bine, gata cu amortitul pe scaune, motaitul cu gatul stramb si capul sprijinit in mana sau plictiseala asteptarii in forfota din jurul tau.

In 2013 Aeroportul Helsinki din Finlanda a adus spre testare niste cabine ce semanau cu mici alveole cu scopul de a fi folosite drept spatiu de odihna si relaxare pentru calatorii fortati sa petreaca in aeroport prea multe ore intre doua avioane.

Calatorii le-au ales in special pentru a dormi cateva ore. Insa, fara niciun dubiu, cabinele au avut succes, fapt ce a dus la instalarea a 19 GoSleep pods zilele trecute.
Fiecare cabina contine un scaun ergonomic ce poate fi transformat intr-un pat. Perne si paturi sunt, desigur, disponibile; bagajele de mana se depoziteaza sub scaun iar un sistem de acoperire blocheaza in afara ei lumina si zgomotul. Ca un bonus in fiecare cabina exista exista priza pentru incarcarea telefonului si laptopului. Suna confortabil? Costul ocuparii unei astfel de cabine este rezonabil: 9 €/ora.

Sper sa le vedem cat de curand in cat mai multe aerogari importante astfel incat calatoriile lungi, cu transferuri prin mai multe zboruri sa nu mai fie o corvoada.

liniste4

 

liniste3

Comentati?