Expunerea in imagini a unui suflet liber

35Aventura mea cu fotografiile lui a inceput asa …

Prietena mea ma suna si-mi spune: cunosc pe cineva care face niste fotografii extraordinare. Nu vreau sa te influentez pentru ca-mi este prieten, asa ca intra si tu te rog pe albumele lui, uita-te la ele si vezi ce-ti place, iti spun si eu care-mi plac mie si facem astfel impreuna o galerie, dupa care ii cerem acordul sa le publicam.

Asadar aventura a inceput in timp ce vorbeam la telefon pe la 9 fara 10 si a durat … de fapt inca mai dureaza, nu s-a terminat! Am uitat ca aveam de postat un articol despre Regina Elisabeta (la care lucram in momentul in care mi-a navalit in viata), am uitat ca aveam de dus cainele afara si m-a tinut treaza si cu ochii pironiti in ecran ore in sir; m-am culcat in final la ora 2 si jumatate noaptea … dimineata … chestie de nuante, doar pentru ca eram foarte obosita si pentru ca am inteles ca daca nu ma opream atunci, as fi trecut in graba peste celelalte sau as fi ramas pana in zori cu ochii pironiti pe CULORILE surprinse de el, pe proportiile sugerate, pe FRUMUSETEA aproape ireala a momentelor pe care si le-a facut prizoniere pe viata odata rapite de obiectivul sau. Nu este nimic lucrat, editat (doar niste filtre … uneori) si poate de-asta sunt cu atat mai frumoase. Cred ca vreo 90% sunt instantanee, foarte putina regie. Sunt expunerea in imagini a ceea ce a simtit un artist. Adrian Petre – expunerea in imagini a unui suflet liber

10

14

12

9

26

86

Imaginile frumoase – cred eu – sunt cele simple. Iar acest gen de imagini imi dau fluturi in stomac. Iubesc fotografia care prezinta sufletul in instantanee. Dragostea se naste din intalnirea a doua priviri, neasteptat, intr-o dimineata (sau seara/noapte?!) banala. O singura privire este de ajuns. Iar in fotografiile lui este atata simplitate, incat dupa ce le-ai vazut iti spui, cu oarecare nerusinare: dar asta puteam s-o fac si eu! Am surprins si eu crampeiele astea de real/banal/fantastic/lumesc/uluitor! Insa, daca esti sincer cu tine, iti dai repede seama ca de fapt esti nerecunoscator momentului de gratie pe care ti l-a oferit.

1

29

33

Genialitatea unui artist (orice ar face el: fie ca scrie, picteaza, canta, zboara, face acrobatii sau … fotografii) sta in faptul ca te face pe tine, spectator, sa crezi ca a fost atat de simplu incat si tie iti este la indemana. Gresit totusi! Ai nevoie de har. Fotografiile lui au un rafinament genetic, o frumusete ce trece dincolo de imagine, te imbogateste. Cu mine asa s-a intamplat: vreme de cateva ore am fost prietena prietenilor lui, am facut kite-ing impreuna desi am rau de inaltime, am savurat niste privelisti ce-ti taie respiratia, m-am uitat dupa fete (si la fete) frumoase prin obiectivul lui, am calatorit spre nord prin nord-est (aici inca mai poposesc; nu le-am terminat si vreau sa le savurez). Multumesc Adrian!

37

Iar acum, dupa ce v-am intercalat cateva din fotografiile lui printre vorbele mele va invit sa urmariti, in cateva episoade, creatia ce-i apartine in totalitate artistului ce sper ca va va fura si voua inima: Adrian Petre.

17

21

33

15

27

50

26

48

53

54

55

62

64

82

32

3 comentarii pe “Expunerea in imagini a unui suflet liber

  1. Pingback: INFORMAL | Blogul Românilor. Blogul ROMÂNIEI.

Comentati?