Nu uitati: Vine Ziua Indragostitilor!

 Acest articol este dedicat in special domnilor. Nu si Doamnelor, pentru ca sunt sigura ca ele nu vor avea nevoie de randurile urmatoare. Asadar: Domnilor, abia am dat startul lunii Februarie, si daca vreti sa va fie bine, mancarea buna si calda, cuibul curat, nu uitati de 14 Februarie – Ziua Indragostitilor! Ei da, este o sarbatoare importata, si? Avem si noi Dragobetele pe 28 Februarie, dar ce vina avem ca a noastra nu are pic de marketing? Sa ne intoarcem la ale noastre: vine Valentine’s Day si ar fi tare bine (si pentru voi si pentru stapanele sufletelor voastre) ca de data asta sa nu mai faceti greseli. Haideti sa vedem impreuna ce ar trebui si ce nu sa faceti in aceasta zi:

Nu cumparati obiecte pentru casa, sau nimic ce vi se pare ca e practic. Stiu ca e perioada de criza, dar Valentine’s Day se presupune a fi un pic extravaganta. Un nou robot de bucatarie nu e ceva romantic. Orice cadou veti alege trebuie sa fie dragut si ceva mai neobisnuit. Dar nu-i luati lenjerie. Puteti gresi masura, ceea ce va fi o mare problema. Apoi, nu veti nimeri culoarea potrivita, insa cel mai important, cand un barbatii ofera lenjerie adesea au deja in minte un anume gand, si a da cadou lenjerie poate fi o aprindere inversa, si ma refer aici la rateu, nu la faptul ca s-ar aprinde ea! Rezistati tentatiei si fiti un pic mai creativi.

Amintiti-va sa fiti romantici. Valentine’s Day pentru ea nu este decat romantism. Asta inseamna sa va acordati timp pentru mici fineturi, ca de exemplu sa va imbracati dragut si sa luati cina in oras, sa-i lasati prin casa biletele lipite prin locurile pe unde sunteti sigur ca va umbla, sau pur si simplu sa va respectati promisiunile. In vreme ce voi stati destul de rau la capitolul romantism, pentru ea asta e vital. Incercati sa va vedeti asa cum va vad ele domnilor si-apoi comportati-va peste asteptarile lor. Faceti o felicitare de mana voastra. Felicitarile de la magazin or fi ele frumoase, dar partenera voastra va simti ca intr-adevar o iubiti daca din timpul vostru veti folosi o particica sa-i faceti ei o felicitare de Valentine. Luati foarfeca, hartia rosie, ceva lipici si dati-i drumul! Propriile cuvinte vor intregi opera si-i vor da tusa finala. A acorda timp pentru a crea ceva pentru ea este in sine un gest romantic.

Nu faceti ce ati facut si anul trecut. Chiar daca v-a iesit fantastic, partenera voastra va aprecia ceva nou si diferit. Vrea sa stie ca v-ati gandit la ea cand ati planuit cadoul de Valentine’s Day sau evenimentul.

Daca ramaneti acasa, inchideti toate formele de comunicare. Stiu ca sunteti morti fara mobil sau fara asistentul personal digital dar Valentine’s Day nu sufera nici un fel de intreruperi. Inchideti mobil, Palm sau Blackberry, si concentrati-va atentia asupra ei. Nu va incarcati cu asteptari nerealiste. In timp ce ea asteapta sa fie rasfatata, trebuie sa intelegeti ca ziua ei a fost plina de tot felul de cereri la munca, acasa, din partea copiilor poate si/sau altele. Asigurati-va ca veti avea o zi de neuitat dar tineti-va asteptarile in limite rezonabile.

Insa mai mult decat orice: nu uitati. Cred ca cel mai rau lucru ce-l puteti face de Valentine’s Day este sa uitati de ziua asta! Scrieti-va in calendar cu litere mari si rosii. Iar cu cateva zile inainte, asigurati-va ca va puneti un biletel in agenda zilnica. Altfel ….

Comentati?